onsdag den 18. november 2015

Ikke at gå i seng kan medføre kærlighed for japansk...

Ja så dagen i dag har været sådan lidt underlig.
Grunden er at jeg har været til samtale med min sagsbehandler, som jeg ikke rigtig kan finde helt ud af hvad jeg mener om det, men jeg fik svar på mine spørgsmål (sådan da) så det må være okay.

Efter det ventede jeg forgæves i en halv time i fugtigt tøj og kulde på en bus der ikke kom, mens jeg så 3 andre busser jeg godt kunne nå, men ikke kunne tage mig sammen til at gøre, da jeg jo ventede på en bestemt bus... (eller også fordi jeg var doven)

Jeg hørte ikke min telefon en del gange, og måtte ringe tilbage til min søster mange gange og en gang min mor (da min mor selvfølgelig ringede til mig da jeg var på toilet. typisk!) 

Jeg var ude at handle, så jeg kan leve lidt længere.

Også har jeg sagt nej til at hente min niece i SFO på grund af mit stress nivuea... som jeg stadig syndes er trist, men det er desværre min virkelighed på nuværende tidspunkt.

Jeg har også skrevet til min læge, for at få konkluderet at jeg er forsent ude at få en lægeerklæring fra at jeg stoppede på min uddannelse i september (jeg forventer det er forsent, men valgte at spørger så jeg ikke længere skal spekulere over det).

Jeg har også kikket efter manga opdate, og endnu en gang konkluderet at jeg burde lærer at læse japansk, så jeg ikke skal vente på den engelske oversættelse, da de er bagefter på nærmest alt det jeg læser... som selvfølgelig førte til at jeg ønskede at forbedre mit japanske, 
(med hjælp fra det hiragana spil jeg har spillet som jeg er ved at kunne gennemføre uden at gætte mig fremtil hvilket tegn er hvad XD fordi jeg er dygtig, min rekort er på 2 minutter og 2 sekunder, hvor min start tid ligger på 6 minutter og 16 sekunder, så det går fremad ;-) her er linket til spillet, hvis du vil se det eller prøve kræfter med det: http://www.csus.edu/indiv/s/sheaa/projects/genki/hiragana-timer.html)
Som førte til at jeg gik på saxo og fandt ud af at to af de japanske lærer bøger som jeg syndes godt om, var på tilbud, som førte til at jeg også anskaffet mig en øvebog og en ordbog, som også var billig... ja jeg burde nok bare have gået i seng der hvor jeg sagde jeg ville... så havde jeg nok ikke købt "skolebøger".

For dem der skulle være interesseret i hvordan jeg lærer japansk så er her en let guide:

Iris' ultimative guide til at lære japansk!:


1: Se en H*lvedes masse japansk anime (tegnefilm) (p.s. de SKAL være japansk, andre sprog virker ikke til at lære japansk) (jeg foreslår One Piece, Fairy tail, D.gray-man, Soul eater. Dog foreslår jeg samtidig at du finder en med engelske undertekster, da de få der har danske, stinker!) 

2: læs manga, nogle af dem er flinke nok til at give dig få japanske ord og en oversættelse (jeg foreslår den dansk oversatte Naruto eller Samurai deeper kyo (som muligvis er holdt op med at udkomme på dansk)

3: find et japansk læringssystem du syndes om, jeg bruger Japanese from zero! serien, som er fantastisk da den lige så stille skifter ordene ud med de tegn du har lært ;-) 
(Dette er den jeg har, som lærer dig både gramma og hiragana, som er det ene af de 3 japanske alfabeter. der ekisitere også en øvebog kun med hiragana som jeg også ejer)

4: hvis du stinker lige så meget som mig til at huske hiragana så findes der fantastiske "apps" som kan downloades gratis hvis du skulle være så heldig at eje en tablet eller smart phone (som jeg på nuværende tidspunkt ikke gør, men har gjort) min yndlings er den her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.legendarya.helloandroid
Det er fantastisk til at repetere og lærer, som mange andre apps og hjemmesider ofte er mega dårlige til.


5: spil hiragana spil på nettet, så som det jeg linkede til før og det her matematik spil som jeg ikke vil foreslå hvis du ikke er god til talene da den er på tid: http://www.digitaldialects.com/Japanese/numbers.htm

---

Det var så min fantastiske guide (ÒwÓ) dog ved jeg at de to personer som læser min blog er så lige glad med japansk, så det var overhoved ikke nødvendigt, men hvem ved måske kommer der en læser en dag som vil elske mig for livet på grund af denne opdate ;-)

Når her er så billeder af det jeg købte da jeg mangler billeder på dette indlæge (og endnu engang ikke føler for at tegne)
(næste bog i serien, som jeg er langt fra at komme til men den var 50% billigere end normalt, og jeg skal nok komme der til (en dag)!

(og den matchene opgave bog, som kun fokusere på at lærer dig katakana som er det næste alfabet som du også lærer i bogen over hvis du skulle være i tvivl)

(og bog 5 i serien, som virker underligt men igen der var 50% af plus den lærer dig hiragana og katagana sammen, som hedder kana og er det man bruger mest, (så vidt jeg forstår))

(og selvfølgelig en ordbog, som jeg selvfølgelig har tjekket om de har oversæt ordene til romaji (som er det japanerne kalder vores alfabet) så jeg kan læse hvad der står og vil kunne udtale det, da der er mange år til jeg nok vil kunne alle alfabeterne)

I det japanske sprog, er der hiragana, katakana, kanji og noget som hedder furigana som i bund og grund laver kanji (det kinesiske skrifttegn/alfabet) til hiragana/katagana så man kan læse det... Så ja jeg har meget meget meget lang vej endnu....

okay jeg tror jeg er klar til at gå i seng nu.

Håber du har en god dag.
Mvh. Iris 

2 kommentarer:

  1. Jeg må vist være én af de to personer, der læser din blog, som er fuldstændig ligeglad med japansk XD Dog synes jeg det er fantastisk at du forsøger at lære det, da det altid er godt at lære, uanset hvad det så er, at man lærer :) (medmindre det er at lave bomber eller andet kriminelt selvfølgelig) XD

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har du ret i ;-) (både at du er en læser og at det ikke er godt at lave kriminelle ting)

      Slet