onsdag den 22. juni 2016

Ændre verden

Hej

Jeg ved et tilfælde gik i gang med at se denne video på youtube, om en britisk kvinde som flyttede til Danmark hvorefter hun skrev en bog om hvad hun syndes andre lande kunne lærer af Danmark, så som at indfører begrebet hygge (altså tage noget tid og hygge med venner og familie) osv.
Generelt kunne jeg godt lide videoen, og jeg valgte at gøre det risikable, at læse kommentarene.

(Kitte og Ebbe som små nuttede killingere)

Sur mand

De fleste af dem var meget positive (De var primært alle fra dansker, som jeg syndes var ret sjovt XD) men der var så denne mand, som fortalte at han var liberal og at han ikke hadet Danmark. Hvad man også kom til at forstå fra hans lange beskeder var at han ikke hade Danmark, men han hade kvinder som efter hans mening var skabt for mens skyld, og derfor ikke skulle være lige med mænd fordi mænd var bedre end kvinder. Han mente også at kvinder var de mest utro og at han ikke syndes om ideen at give kvinder "præmier" for at blive skilt fra et ægteskab (som nok ikke virkede da de jo var blevet skilt). Han mente også at der ville komme mere voldtægt hvis der blev lukket flere indvandre ind i landet m.m. 

Men selvom denne lange besked endelig var ret negativ ladet, har jeg det endelig ikke skidt efter at have læst den, jeg var mere forarvet over at nogle kan tænke sådan, men så igen folk er ikke ens. 
Men hvad kommentarene på filmen inkl. den jeg lige omtalte gjorde mig opmærksom på er at jeg syndes vores samfund er gået i en forkert retning.

Danmark

Hvad jeg mener med dette, er at Danmark i mange år har gjort ting "rigtige" og er blevet beundret for dette af andre lande, og det er godt. Jeg har intet imod at betale skat når jeg indser hvor meget jeg for ud af at gøre det (dog kan jeg blive overrasket og små irriteret når jeg finder ud af i tal hvor meget der endelig ryger til dette, men det er bare den grådige del af min hjerne der tænker dette).
Det der ikke er godt, er at vi igennem noget tid nu har haft politiker som desværre har været styret af deres ønske om at please et eller andet land *host* USA *host* og i dette forsøg har kikket de forkerte steder hen. 

(Ebbes eksempel på hvordan et firben ser ud)

Skolen

Et eksempel kan være hel dags skolen, som blev indført efter debatten om hvem var bedst Danmark eller Kina, som er verdens dummeste debat, da vi ikke er de samme slags folk eller lever de samme slags liv. Hvad de skulle have fokuseret på er at kikke på det land med de bedste skoler (Finland) og se hvad de gør, så vi kan forbedre vores skoler, da vi alle sammen ved at uddannelse er vigtig for vores fremtid. Vi for ikke klogere børn ved at tvinge dem i skole flere timer om dagen, og tage deres mulighed for at gå til sport, musik eller billedekunst væk fra dem, da det er vigtige egenskaber de lærer ved disse aktiviteter. Vi for ikke psykiske bedre børn ved at udsætte dem for unødvendige dumme teste fra de lige er startet i skole.  

Sygehus og politi

Vores sygehus væsen, har det heller ikke så godt, da politikerne ikke vil tage beslutningen (som er vigtig) der omhandler forskning vs. behandling. Hvad jeg mener med dette er at vi i Danmark bruger mange penge på medicin til forskning, som er dyrt, især fordi det i mange tilfælde virker som om det kun er en meget lille andel som for nogen glæde af denne medicin (altså at det virker på dem), men der for de samme penge ville kunne blive givet nye hofter til en del flere.

Jeg siger ikke vi skal give 100% slip på forskningen, da den er vigtig, men jeg syndes den skal ned prioteres, så folk der har et problem med en forholdsvis hurtig løsning kan komme videre, og derfor hjælpe samfundet. Det andet problem med denne forskning er at hospitalerne ikke har penge nok til det hele, og derfor kan ende i sparings runder, som overhoved ikke er godt da der i forvejen ikke er nok om arbejdet. Folk har nemlig mere arbejde end de før ville have, som vil sige de ikke altid har nok tid til at yde den service de gerne vil med patienten, som gør at mange folk går psykisk ned, fordi de ikke kan klare det press, som bl.a. kommer af at de ikke føler de gør deres arbejde godt nok, og derfor ikke helt føler de kan stå inde for det.

Vi ser det samme problem med politiet, som skal bruge mange timer på papir arbejde istedet for at være ude at hjælpe, disse ting ville nok kunne hjælpe hvis de kunne få ansat nogle folk til at stå for papir arbejdet. 

(min mors elskede trolde. Den ene gør opmærksom på at den ikke kender den som piller næse)

Lykkepiller 

I Danmark har vi det problem at vi er en af de lande som tager flest lykke piller. Der kan være mange grunde til dette, så som problemer fra ens barndom som man ikke har fået gjort op med fordi man enten ikke ved det eller ikke har råd til psykolog hjælp. At man har et arbejde man ikke føler man kan stå indefor. osv. 

Jeg tror på at hvis der blev fokuseret mere på at skyde penge ind i offentlige steder, som hospitaler, kommuner osv. så de kan få nogle flere ansatte (og ikke kun multitalenter, men folk som er specialiseret i hvad der er brug for, som kontorarbejder til kontorarbejdet og læger til de mennesker som har brug for behandling) så ville der først og fremmest blive åbnet op for arbejde til de folk der intet har, som vil få dem ud af offentligt støtte som vil betyde de kan betale mere skat og vil kunne sætte gang i forbruget. Og fordi folk er specialiseret og ikke skal gå rundt og takle med andre ting, kan de bruge alt deres energi på det de er udlært i og nok slippe af med en god del af deres stress over ikke at føle de kan nå det hele, osv. Og når der er flere om at hjælpe er der også flere der kan få den hjælp de har brug for for at komme igang igen. Og så køre hjulene. 

Medierne

En anden ting som har irriteret mig er medierne.
Jeg elsker at vi har ytringsfrihed og jeg vil IKKE have at dette bliver ændret.
Men dette ændre ikke på at jeg mener medierne har for meget magt, som de udnytter forkert.
Medierne brude efter min mening være objektiv og gøre opmærksom på at der ALDRIG kun er en side til en historie.
Jeg mener medierne har for travlt med at kører rundt i sager om emner som endelig ikke er et problem, hvor de så gør det til et problem. Jeg syndes også at de fokusere lidt for meget på at få en god historie end at have deres fakta i orden (at de igen kun oplyser fra en side).
Medierne burde oplyse os, så vi kan træffe de mest kvalificeret valg, når vi f.eks. skal stemme til et valg. 

(mor Mille og søn Ebbe)


Jeg vil her til sidst gerne takke, HG for at tvinge mig til at skrive artikler journalistiske tekste i en emneuge, det hjælper på min præsentation af dette oplæg ;) selvom jeg ikke har tjekket fakta, da det bygger på min holdning om hvordan jeg føler samfundet er. så TAK HG~!

Jeg håber du har en god dag.
Og husk på; "en person kan ikke ændre verden, men en idé kan". :)
(som i at du kan ændre verden med at fortælle om din holdning, da du åbner folks øjne op for at der er flere måder at tænke på, som giver dem mulighed for at gro i den retning de vælger er den rigtige :) )
Mvh. Iris

3 kommentarer:

  1. Jeg er meget enig i det med medierne, selvom det nok afhænger en del af, hvilke medier man følger med i :) Nogle er en del bedre til at fremstille en sag fra flere sider.

    SvarSlet
  2. "People who are crazy enough to think that they can change the world are the ones who do"
    :)

    SvarSlet